Group Supply Chain Manager @ Recticel Insulation – Wevelgem

Klantomschrijving

Recticel is een Belgische groep met een sterke Europese présence, tevens ook actief in de rest van de wereld. De groep stelt vandaag 7.028 mensen tewerk in 41 plants/offices gespreid over 27 landen.

Recticel Insulation beschikt over zeven ultramoderne productievestigingen in Europa en zet in op nieuwe en doeltreffende isolatieoplossingen die het resultaat zijn van zijn ervaring, expertise en passie voor polyurethaan. Het bedrijf heeft een uitgebreid productgamma voor uiteenlopende toepassingen, zoals hellende daken, platte daken, afschotsystemen, zolderruimten, plafonds, buitenmuren, spouwmuren, binnenmuren, vloeren, kelders en industriële toepassingen.

Het bedrijf wil bouwprofessionals en hun klanten het hoogste comfort bieden aan de hand van een betrouwbaar partnerschap, een uitstekende dienstverlening en een ongeëvenaarde expertise. De isolatieplaten en -systemen van Recticel zijn verkrijgbaar bij verschillende bouwzaken, gespecialiseerde verdelers van isolatieproducten en verkooppunten voor doe-het- zelvers.

Om de organisatie bestand te maken tegen de uitdagingen van morgen in een industrie waar nog heel veel opportuniteiten liggen, is Recticel samen met Purson op zoek naar een Group Supply Chain Manager. In deze rol sta je aan het hoofd van supply chain over de verschillende fabrieken binnen Insulation heen.

Het bedrijf heeft een bijzonder mooi groeiplan klaar, wat een dynamisch en opportuniteitsrijk speelveld garandeert. We kijken uit naar een gedreven persoon om verschillende uitdagingen tot een goed einde te brengen.

Jobomschrijving

 • Als group supply chain manager sta je aan het hoofd van supply chain over zes fabrieken heen. Daarbij vallen in-en outbound logistics van de grondstoffen, packaging, planning en warehouse management onder jouw verantwoordelijkheid.
 • Concreet bestaan jouw direct reports uit vier lokale supply chain managers, twee groep supply chain experts en twee master data administrators. Onder de indirect reports vallen planning, in-en outbound logistics, back office en transport. Daarbij komen nog een 60-tal blue collar-medewerkers.
 • In deze positie krijg je een heel breed pakket aan taken en verantwoordelijkheden voorgeschoteld. Ten eerste zal je instaan voor de creatie en uitvoering van een maandelijkse S&OP-cyclus. Doel hiervan is om een geïntegreerd proces uit te rollen. Momenteel lopen deze cycli in de verschillende plants op verschillende snelheden, waardoor er wel een basis ligt maar er heel werk ligt in het aligneren van de verschillende stakeholders in dit verhaal.
 • Ten tweede ga je over de volledige aanvoer van raw materials waarbij jij als strategische stakeholder in dialoog treedt met aankoop en productie voor maximale beschikbaarheid van de grondstoffen.
 • Als derde verantwoordelijkheid ga je over de planningsteams in de verschillende fabrieken. Daarbij denk je mee over optimalisatiemogelijkheden op de korte, middellange en lange termijn.
 • Vervolgens vallen de volledigeinbound en outbound logistics onder jouw vleugels. Hierbij definieer je mee nieuwe partners of opslagmogelijkheden in het internationale speelveld.
 • Ten slotte ga je op internationaal vlak over veiligheid en compliance, bewerk je een cultuur van contiuous improvement en beheer je de nodige supply chain-KPI’s. Daarbij hou je innovatie en duurzaamheid steeds hoog in het vaandel.

Profiel 

 • Om in deze complexe omgeving snel van start te kunnen gaan en een meerwaarde binnen de nieuwe structuur te betekenen, zoeken we iemand die minimum 5 jaar ervaring kan voorleggen binnen supply chain in een multisite productieomgeving kan voorleggen. Hierbij is voorgaande ervaring in een leidinggevende positie van cruciaal belang.
 • Aangezien je een van de belangrijkste stakeholders wordt in dit proces, is een voorgaande ervaring binnen S&OP en de opzet ervan een must.
 • Als group supply chain manager krijg je een centrale rol toebedeeld binnen de organisatie. Daarom zoek ik iemand die strategisch mee kan denken met stakeholders uit andere domeinen. Anderzijds is een diplomatische / commerciële mindset ook een absolute mindset een must om bottlenecks te vermijden.
 • Je bent een positief ingesteld iemand die change mee kan verwezenlijken van de basis uit. Mensen meekrijgen in jouw verhaal om samen een positieve uitkomst te verwezenlijken, is een belangrijk element in deze rol.
 • Het bedrijf is in volle verandering dus is het belangrijk dat je sterk in je schoenen staat en standvastigheid toont naar de interne stakeholder toe. Verder is de communicatiewijze intern eerder down-to-earth, waardoor je dit ook zal moeten matchen.
 • ERP-kennis van SAP is een plus maar ervaring in andere systemen of kennis van andere tools is ook relevant.
 • Qua travel wordt je verwacht. Een vijf à zes keer per jaar onsite te zijn. Dus mik op één keer per twee maanden.

Aanbod

 • Enerzijds krijg je binnen Recticel de kans om een actieve rol op te nemen bij de groei van de organisatie. Voor zij die graag naar de toekomst kijken en de status quo op dagdagelijkse basis in vraag willen stellen, is dit een zeer interessante opportuniteit.
 • Anderzijds is het people-verhaal zeer belangrijk. In deze internationale context is het wel belangrijk om iedereen te doordringen van het Recticel-DNA. Uitdagend? Ja. Satisfying? Zeker en vast!
 • Ten slotte krijg je natuurlijk een mooi pakket aangeboden waarbij je naast je loon kan rekenen op voordelen zoals een wagen, groeps-en hospitalisatieverzekering, maaltijdcheques, onkostenvergoeding en bonus.

Contact

 Frederik Degryse | frederik@purson.be | 0032 470 19 40 13