Supply Chain Planner @ Orac Decor – Oostende

Klantomschrijving

Orac Decor is een schitterend bedrijf dat, gestoeld op zijn kenmerkende familiale waarden, een mooi internationaal groeiverhaal aan het uitbouwen is. In 2020 vierde het bedrijf zijn 50-jarige bestaan. Een verhaal dat zich laat kenmerken door groei, niet alleen in omvang maar ook in het productgamma.

Orac ontwikkelt en produceert decoratieve afwerkingsproducten voor uw interieur, bestaande uit kunststof. Hun doel is om creativiteit te stimuleren en gebruikers te inspireren om bijzondere ruimtes te creëren die hun persoonlijkheid en karakter in de verf zetten. Daarbij ligt de focus op eenvoudige installatie, veelzijdigheid en gebruiksgemak!

Het bedrijf heeft ook duidelijke doelstellingen gesteld wat duurzaamheid betreft. Zo wil het tegen 2023 volledig CO2-neutraal zijn, een 100% veilige werkomgeving verwezenlijken, 100% toewijding aan de dag brengen voor ontwikkelingssamenwerking en ten slotte zorgen voor een 100% tevreden klant die zijn / haar persoonlijkheid volledig kwijt kan in de oplossingen die Orac voorziet.

Orac kan inderdaad een mooie groei optekenen en het ziet er naar uit dat die naar de toekomst toe zich zal verderzetten. Tot nu toe was deze groei echter eerder van organische aard, gestoeld op innovatie. Dit zorgt ervoor dat supply chain op procesmatig vlak nog heel wat stappen kan zetten.

In dat kader zoekt Orac samen met Purson naar een Supply Chain Planner die op de korte, middellange en lange termijn het mooie groeitraject van Orac verder kan bewerkstelligen.

Jobomschrijving

 • In de rol van supply chain planner vorm je een cruciaal onderdeel in de evolutie die supply chain momenteel doormaakt. Concreet kan je drie grote fasen in jouw traject onderscheiden waarbij je jouw supply chain-skills ten volle zal kunnen ontplooien.
 • Eerst zal je door jouw directe leidinggevende – de supply chain manager – volledig ondergedompeld binnen organisatie en de voor supply chain relevante systemen, processen en tools.
 • Daarna is het de bedoeling om in een eerste fase deze processen operationeel over te nemen. De main focus ligt op de driehoek demand – supply – inventory, waarbij je voortdurend zal moeten bijsturen waar nodig. Hierbij let je op de aanwezige constraints, beschikbare volumes en identificeer je vroegtijdig mogelijke bottlenecks.
 • Een tweede fase kan zich reeds vrij snel in jouw ontwikkeling aandienen. Hier zal je je op de reeds bestaande processen smijten om deze vanuit de operatie te analyseren, optimaliseren en correct implementeren. Hiervoor werk je nauw samen met verschillende nationale en internationale stakeholders.
 • In deze fase zal de grootste brok van jouw activiteiten zich richten op S&OP en alle elementen die daarbij een belangrijke rol spelen. Je neemt ownership van de cyclus en bouwt deze stelselmatig verder uit terwijl je ook de maandelijkse meetings organiseert. Enkele van de issues die je daarbij zal moeten tackelen richten zich onder andere op forecasting, inventory management, internal en external capacity review.
 • Wanneer je kan terugkijken op een mooie evolutie van enkele jaren binnen de organisatie waarbij S&OP een wezenlijk element van de organisatie werd, kan je groeien naar een volgende stap in jouw Orac-parcours. In deze fase kan je je echt puur op projectmatige basis verdiepen in procesoptimalisaties over de volledige supply chain heen.
 • Hier kan je je bijvoorbeeld smijten op nieuwe tools die S&OP faciliteren, strategische procesoptimalisaties of ondersteuning van de internationale groei binnen supply chain.

Profiel

 • Je bent minstens in het bezit van een masterdiploma, met voorkeur in een economische- of ingenieursrichting.
 • Daarnaast beschik over je over een eerste ervaring binnen demand/supply/inventory-planning. Bij voorkeur heb je deze ervaring opgebouwd in een mature supply chain-omgeving waarbij je hebt kunnen werken binnen een gevorderde S&OP-cyclus.
 • Je kent de filosofie achter een ERP-systeem en weet ook hoe data hierin overzichtelijk te verwerken. Kenn is van SAP is een plus. Daarnaast is een sterke EXCEL-kennis een minimumvereiste.
 • Analyse, organisatie en innovatie zitten jou in het bloed.
 • Je werkt zeer graag in team, bent open-minded en proactief. Daarnaast laat je je kenmerken door je positieve ingesteldheid en drive.
 • Je spreekt vloeiend Nederlands en Engels.
 • Je neemt vlot ownership en bent gedreven om te groeien in een uitdagende groei-omgeving waar er binnen supply chain mooie uitdagingen liggen.
 • Problemen vormen geen obstakels maar mogelijkheden om het anders aan te pakken.
 • Je bent zeer analytisch, denkt planmatig en kan goed om met stress – hierdoor weet je steeds de juiste prioriteiten te stellen en weet je jouw analyse ook in acties om te zetten.
 • Door je open communicatiestijl kan je snel schakelen en verloopt de samenwerking met verschillende stakeholders vlekkeloos. Je krijgt een rol met heel veel visibiliteit toebedeeld dus moet je telkens op een respectvolle en diplomatische manier in dialoog kunnen gaan.

Aanbod

 • Orac is een familiaal en warm bedrijf gelegen in Oostende dat zich laat kenmerken door zijn drive en innovatieve groepsgeest. Samen zetten ze zich in om hun nationaal en internationaal klantenbestand de best mogelijke service en producten te leveren. Om dit te bereiken, wordt er zeer hard gewerkt.
 • Het bedrijf verbindt zich er dan ook toe om jou een omgeving te bieden waarbinnen jij jouw volledige potentieel kan bereiken.
 • Je krijgt een zeer uitdagende rol aangeboden waarbij je jouw ownership zal kunnen tonen. Binnen deze relatief jonge supply chain-organisatie liggen de kansen om écht processen mee uit te tekenen voor het grijpen.
 • Je zal de kans krijgen jezelf te bewijzen binnen een bedrijf in volle groei waarbij de kansen voor het grijpen liggen. Daarbij word je steevast ten volle ondersteund door iedereen rondom je.
 • Je zal een aantrekkelijk loonpakket aangeboden krijgen, aangevuld met extralegale voordelen (maaltijdcheques, bijkomende verzekeringen, …).

Contact

 Frederik Degryse | frederik@purson.be | 0032 470 19 40 13