Direct Procurement Manager @ Fluxys – Brussel

Klantomschrijving

Fluxys is een toonaangevend Europees gasinfrastructuurbedrijf dat zich inzet voor een betrouwbare en duurzame energiebevoorrading.

Terwijl ze blijven groeien en hun activiteiten uitbreiden, zijn we samen op zoek naar een zeer direct procurement manager.

Deze opwindende rol biedt je de kans om bij te dragen tot het verdere toekomstige succes van Fluxys.

Jobomschrijving

De Direct Procurement Manager rapporteert rechtstreeks aan het hoofd van Procurement en leidt een klein team van inkopers (3-5) die technische studies, werken (waaronder EPC) en materieel aankopen die nodig zijn voor het uitbouwen van de infrastructuur van Fluxys, waaronder backbones en installaties voor de energiedragers van de toekomst, zoals waterstof en CO2.

Aankoopstrategie en middelen
– Als het belangrijkste aanspreekpunt de tendering van investeringsprojecten volg je de maturiteit van projecten op, stel je gepaste aankoopstrategieën voor (vb. EPC of EPCM) en help je bij de verbetering van de aankoopprocessen.

Marktkennis en prospectiebeheer

– Je zorgt ervoor dat belangrijke marktkennis doeltreffend wordt gedeeld binnen het team van Procurement en andere relevante departementen. Daarnaast zorg je ervoor dat je team proactief de markt verkent, waardoor Fluxys weldoordachte beslissingen kan maken en alternatieve oplossingen kan onderzoeken met leveranciers.

Teambeheer

– Je leidt een team en betrekt, coacht en begeleidt de teamleden. Je coördineert en ziet toe op dagelijkse activiteiten op basis van prioriteiten en vaardigheden terwijl je departementsprojecten bevordert en ondersteunt. Je nadruk ligt op het verwezenlijken van teamdoelstellingen en het bevorderen van een samenhangende en goed presterende teamcultuur. Wanneer nodig, neem je als Direct Procurement Manager ook deel aan belangrijke onderhandelingen met grote leveranciers en beheer je een kleine portefeuille projecten met een grote impact.

Categorie- en risicobeheer

– In samenwerking met stakeholders werk je categorieplannen en risicobeheerstrategieën uit voor grote en relevante aankopen binnen je portefeuille. Deze proactieve aanpak optimaliseert toekomstige aanbestedingstrajecten en brengt inzicht doorheen de verschillende categorieën en projecten.

Stakeholderbeheer
– Het is essentieel dat je goede relaties onderhoudt met interne klanten en grote leveranciers in je portefeuille. Je zorgt voor een doeltreffend leveranciersbeheer in lijn met de behoeften van Fluxys. Daarnaast zorg je ervoor kort bij de technische departement te staan om hun behoeften correct te vertalen naar de markt toe.

ESG

– Je blijft op de hoogte van het wettelijke kader en werkt samen met Legal. Je speelt ook een sleutelrol bij het invoeren van nalevingsvereisten inzake het ESG-beleid en alles wat MVO (maatschappelijk verantwoord ondernemen) betreft, dit in lijn met het algemene beleid en de strategie van Fluxys.

Profiel

• Je bent in het bezit van een Masterdiploma Burgerlijk of Industrieel Ingenieur, Business Administration (of gelijkwaardig door ervaring).
• Je hebt een uitgebreide ervaring in procurement management of een uitgebreide ervaring in industrieel CAPEX Project Management, en kan onderhandelings- en contractbeheervaardigheden aantonen
• Je beschikt over goede kennis van aankoopbeleid en -processen en best practices
• Vertrouwdheid met EU-aanbestedingsprocedures en WOO is een plus
• Je kan aantonen dat je een team weet te beheren en een coöperatieve werkomgeving weet te bevorderen
• Je munt uit in het beheren van stakeholders en bent in staat relaties op te bouwen en te onderhouden
• Je beschikt over een analytische geest en bent in staat markttrends en -gegevens te interpreteren
• Begrip van nalevingsvereisten, waaronder juridische en ESG-/MVO-aspecten is een plus
• Je beschikt over uitstekende communicatie- en presentatievaardigheden
• Je spreekt vloeiend Engels en Nederlands, kennis van het Frans is een plus
• Je kan out-of-the-box denken en je floreert in een dynamische omgeving waar er kort op de bal wordt gespeeld en die gericht is op resultaten en voortdurende verbetering

Aanbod

• Je helpt Fluxys in het verwezenlijken van hun missie om het toekomstige energielandschap van Europa vorm te geven.
• Je draagt actief je steentje aan het energievraagstuk van de toekomst.
• Je kan je schouders zetten onder een groeiverhaal en een stevige impact hebben
• Een boeiende leidinggevende rol, waar je toch nog hands-on een meerwaarde kan betekenen.

Contact

Nick Vermeulen | nick@purson.be | 0032 491 13 35 79