Demand & Replenishment Planner – Erpe-Mere


Locatie: Erpe-Mere
Type: Permanent
Sector: Retail


Klantomschrijving

Onze partner is een begrip in de retailsector. Het bedrijf laat zijn normen en waarden kenmerken door drie basistermen: eenvoudig, verantwoordelijk en betrouwbaar. Waarbij de nadruk wordt gelegd op straigth-forward structuren, zeer efficiënte processen en een kwalitatief aanbod.

Op internationaal niveau voert onze klant een doorgedreven centralisatie door. Bij deze oefening trekken ze de supply chain-bevoegdheden van de regionale distributiecentra naar de nationale hoofdkwartieren.

In deze context zijn heeft onze partner Purson de opdracht gegeven om op zoek te gaan naar sterke kandidaten op de supply chain-organisatie mee uit te bouwen. In eerste fase ben ik op zoek naar drie demand & replenishment planners die direct de lat hoog kunnen leggen binnen de verse structuur. In deze context kan je ook snel meegroeien binnen de nieuwe supply chain-setup.

Jobomschrijving

 • Als demand & replenishment planner zal je een uitgebreid takenpakket voorgeschoteld krijgen dat zich in twee grotre blokken valt te omschrijven.
 • Binnen het eerste luik focus je op de demand planning waarbij je je vooral baseert op de specifieke store-forecasts. Het onderhoud en specifieke beheer van deze forecasts zal ook één van jouw hoofd-KPI’s zijn. Om dit succesvol te doen werk je concreet samen met sparring partners zoals districtleiders, key accountmanagers, store managers, … Daarbij hou je rekening met interne factoren (eg: promoties) en externe factoren (eg: hittegolf = rush op houtskool voor BBQ).
 • De demand planning zal binnen deze snelbewegende omgeving zich focussen op de korte termijn; dag / week / maand.
 • Voor het tweede blok van deze rol zal je je vooral smijten op het replenishmentverhaal. Daarbij zal je je vooral toeleggen op de product flow van distributiecentrum naar winkel toe.
 • De verdeling van de main focus binnen het team zal gebeuren per productgroep. Daarbij zijn er sommige die heel complex zijn vanwege de korte shelf life of ingewikkelde houdbaarheid. Als replenishment planner boog je dus telkens op de uitgebreide forecast om out of stocks te vermijden binnen de jouw toegewezen, productgroepen. 

Profiel

 • Om in deze complexe omgeving snel van start te kunnen gaan en een meerwaarde binnen de nieuwe structuur te betekenen, zoekt onze partner een kandidaat die zeker drie jaar relevante ervaring kan voorleggen. Daarbij is kennis van forecasting en replenishment vanzelfsprekend een heel grote plus.
 • Naar opleiding toe kan je bogen op een vorming in een economisch georiënteerde richting.
 • Je hebt reeds ervaring in een ERP-omgeving en kent de filosofie erachter. Een plus zou zijn als je ook kennis hebt van SAP.
 • In deze rol is het analytische verhaal zeer belangrijk. Je moet de cijfers vlot kunnen analyseren maar ook synthetiseren naar een correcte forecast toe. Daarnaast is het commerciële aspect niet te onderschatten. Op die manier kan je out of stocks het het best voorkomen.
 • Aangezien een groot deel van de winkels en distributiecentra in het Franstalige landsdeel ligt, spreek je best een aardig mondje Frans. Daarnaast is het ook belangrijk om het Nederlands machtig te zijn.

Aanbod

 • Onze klant biedt jou de unieke opportuniteit om in een nieuwe supply chain-organisatie te stappen die de komende jaren zeker en vast nog zal groeien.
 • Daarnaast staat de organisatie voor stabiliteit, waar mensen graag werken en een warme omgeving bewerkstelligen. Het bedrijf laat zich ook kenmerken door korte communicatielijnen waarbij ieders input gewaardeerd wordt.
 • Je krijgt ook een marktconform loon waarbij er naar de toekomst toeook progressimogelijkheden zijn.

Contact

 Frederik Degryse | frederik@purson.be | 0032 470 19 40 13


SOLLICITEREN

Om te solliciteren op deze vacature vult u onderstaand formulier volledig in en voegt u uw CV toe. Succes!

Voeg CV toe (.doc, .docx of .pdf):