Supply Chain Manager @ K+S Benelux – Diegem


Locatie: Diegem
Type: Permanent
Sector: Chemical


Klantomschrijving

K+S is de grootste fabrikant van zout-, kalium- en magnesiumproducten in Europa. Met hoofdkwartier in Kassel (Duitsland), groeide het bedrijf van kleinschalige mijnactiviteiten in de 19e eeuw naar een internationale groep met meer dan 14.000 medewerkers, verspreid over 90 vestigingen op de 5 continenten. K+S beschikt over haar eigen mijnen en productievestigingen waardoor het haar klanten een snelle en betrouwbare levering kan garanderen.

Haar hoogwaardige producten worden, als ingrediënt of hulpstof, verwerkt in een breed scala van industriële en consumententoepassingen: menselijke en dierlijke voeding, farma, waterontharding, land- en tuinbouw, chemie en diverse andere industrieën. Daarnaast draagt het bij tot de veiligheid in de winter met een aanbod voor gladheidsbestrijding.

Naast een superieure kwaliteit, biedt het haar trouwe afnemers, eindverbruikers en distributeurs, een klantvriendelijke en efficiënte dienstverlening. K+S Benelux heeft alle troeven in huis en kan daarvoor terugvallen op een team van gespecialiseerde medewerkers.

Vanwege de aanhoudende groei en doorgroei van een collega zijn Purson en K+S Benelux samen op zoek naar een nieuwe supply chain manager.

Jobomschrijving

 • Binnen de groei in de Benelux zal je als supply chain manager een cruciale rol spelen. Naast je operationele leidinggevende taken zal je, enerzijds het team verder uitbouwen en anderzijds de processen en de dagdagelijkse werking mee hertekenen binnen het internationale kader.
 • Ten eerste stuur je het supply chain – customer service team aan. Momenteel bestaat dit uit 4 FTE’s, echter bestaan er momenteel uitbreidingsplannen i.v.m. de eerder vermelde groei. Hier speel jij vanzelfsprekend een zeer belangrijke rol aangezien dit een van de belangrijke uitdagingen voor de nabije toekomst vormt.
 • Het team zelf is volledig verantwoordelijk voor het volledige ‘order-to-bill’ proces en werkt, door zijn ruime ervaring, in belangrijke mate autonoom.
 • Door de complexiteit van de processen verloopt de supply chain binnen K+S volgens een strak en in hoge mate geïntegreerd concept. Een van de kerntaken van de SCM is daarom deze processen verder te optimaliseren en nieuwe ontwikkelingen en projecten in goede banen te leiden.
 • Ten tweede ben je eigenaar van het S&OP-proces en coördineert dit samen met het lokale sales-team, controlling en hoofdkantoor. Je houdt bijgevolg ook nauw contact met verkoop buitendienst en komt actief tussenbeide in geval van knelpunten. Zij zijn voor jou een belangrijke input op het gebied van forecasting om van daaruit mee de internal en external capacity reviews te bewerkstelligen.
 • Als supply chain manager bouw je actief aan jouw netwerk, zowel intern met hoofdkantoor als extern met dienstverleners (b.v. vervoerders, externe voorraadhouders enz.)
 • Tot slot zal je binnen deze rol voortdurend optimalisatieprojecten naar je toe kunnen trekken. Je maakt deel uit van het managementteam waardoor je multidisciplinair kan meedenken en werken.

Profiel

 • Om in deze complexe omgeving snel van start te kunnen gaan en een meerwaarde binnen de nieuwe structuur te betekenen, zoeken we iemand die minimum 5 jaar ervaring kan voorleggen binnen supply chain in een productieomgeving. Hierbij is voorgaande ervaring in een leidinggevende positie van cruciaal belang.
 • Aangezien je een van de belangrijkste stakeholders wordt in dit proces, beschik je over een voorafgaande ervaring binnen S&OP. Daarnaast ben je ook vertrouwd met organisatiethemathieken en change processen.
 • Als verkoopkantoor staat K+S Benelux midden in de markt waardoor service-levels en klanttevredenheid permanente aandachtspunten zijn. De CS-functie speelt hierin een belangrijke rol en als SCM volg je dit bijgevolg van nabij op. Je onderneemt actie wanneer nodig en speelt hierbij kort op de bal spelen, schakelt snel en komt desnoods zelf actief tussenbeide ter ondersteuning van de teams. Commerciële feeling, diplomatie en ‘hands-on’ werkstijl zijn bijgevolg natuurlijke eigenschappen.
 • Je bent een positief ingesteld iemand die change mee kan verwezenlijken van de basis uit. Mensen meekrijgen in jouw verhaal om samen een positieve uitkomst te verwezenlijken, is een belangrijk element in deze rol.
 • Het bedrijf is in volle verandering dus is het belangrijk dat je sterk in je schoenen staat en standvastigheid toont naar de interne stakeholder toe. Verder is de communicatiewijze intern eerder down-to-earth, waardoor je dit ook zal moeten matchen.
 • Naar talen toe ben je vlot tweetalig Nederlands en Frans. Engels wordt intern vaak gesproken met de internationale collega’s, Duits is een mooie plus.

Aanbod

 • Enerzijds krijg je binnen K+S de kans om een actieve rol op te nemen bij de groei van de organisatie. Voor zij die graag naar de toekomst kijken en de status quo op dagdagelijkse basis in vraag willen stellen, is dit een zeer interessante opportuniteit.
 • Anderzijds biedt K+S jou de mogelijkheid om om een zeer autonome manier iets moois uit te bouwen op procesmatig en organisationeel vlak binnen een internationaal bedrijf met een uitstekende marktpositie.
 • Ten slotte krijg je natuurlijk een mooi pakket aangeboden waarbij je naast je loon kan rekenen op voordelen zoals een wagen, groeps-en hospitalisatieverzekering, maaltijdcheques, onkostenvergoeding en bonus. Daarbovenop krijg je ook nog 38 dagen verlof.

SOLLICITEREN

Om te solliciteren op deze vacature vult u onderstaand formulier volledig in en voegt u uw CV toe. Succes!

Voeg CV toe (.doc, .docx of .pdf):